Scroll Top
nieuws
Data, de nieuwe olie. Alles draait om data tegenwoordig. Ook als het gaat om vastgoed.

DATA de nieuwe olie

Binnen een project of organisatie heeft u te maken met veel verschillende informatiestromen en data. Of het nou gaat om informatiestromen tussen verschillende afdelingen of informatiestromen tussen de verschillende partijen. Een ding is zeker, er komt hier gigantisch veel data bij kijken. Denk maar aan informatie over het ontwerp, omgeving, kosten, risico’s, contracten, kwaliteit en nog tal andere voorbeelden.

Als vastgoedbeheerder, architect, aannemer en/of adviseurs wilt u daarom deze data stroomlijnen en de integriteit hiervan waarborgen. Maar dat is niet alles, ook wilt u natuurlijk informatieverlies voorkomen en de informatiestromen zo efficiënt mogelijk kunnen managen. Echter wordt u door de snelle ontwikkelingen en tools die gebruikt worden in het BIM-methodiek haast verplicht u aan te passen en u informatielandschap te ‘’synchroniseren’’ met de markt. Dit zal voor ons ‘’Het nieuwe normaal’’ worden…. Al deze tools en ontwikkelingen zoals o.a. AR, VR, MR, IoT, AI, Ethics sensoring, Big Data brengen veel risico’s met zich mee, en daarbovenop heeft u wellicht niet de juiste kennis in huis en wilt u deze optimalisatie slag het liefst nog zonder faalkosten implementeren….

Een van de grote uitdagingen binnen de sector is het ontwikkelen en standaardiseren van digitale oplossingen om een ​​coöperatieve, veilige en efficiënte samenwerking tussen de verschillende partijen en of afdelingen mogelijk te maken. Dit kunnen wij namens BIMSQUARE B.V. voor u doen, maar hoe doen wij dat nu?

Namens BIMSQUARE B.V. bieden wij u diverse diensten aan waarbij wij u kunnen consulten op diverse trajecten in deze snelle digitale tijdperk tussen de ontwikkelingen door. Onze kennis en kunde ligt op diverse expertisevelden, wij kunnen u naast consulting ook ondersteunen op projecten. Wij creëren BIM modellen voor uw nieuwe of bestaande vastgoed en koppelen daar de nodige data aan die gebruikt kan worden voor uw ontwerptraject of het beheer en onderhoud van uw vastgoed. Daarnaast kunnen wij waar nodig is uw team opleiden en trainen en zorgen wij dat uw interne team BIM volwassen word en niet meer staat in de kinderschoenen.

BIMSQUARE B.V. is uw aanspreekpunt voor al uw BIM gerelateerde vraagstukken. Wij zorgen dat uw informatielandschap en uw vastgoed ingericht is en klaar staat voor de digitale toekomst. Door ons bent u zeker van uw zaak dat u de juiste software gebruikt die aansluit op uw interne processen en dat de integriteit van de gekoppelde data aan uw BIM van hoge kwaliteit is die voldoet aan uw wensen en informatiebehoeftes.

Nieuwsgierig naar wat wij specifiek voor uw vraagstuk kunnen betekenen? Bekijk dan onze website www.bimsquare.nl of neem contact met ons op. Dit kan door te bellen naar (0)85 732 6808 en te vragen naar Mostafa Lafta. Uiteraard kunt u uw vraag ook mailen naar m.lafta@bimsquare.nl.

Mostafa Lafta

ir. Mostafa Lafta
Founder, BIMSQUARE